Gravferd

Gravferd, stell av gravstedet

Enhver som er ansvarlig for en grav, har rett og plikt til å stelle graven. Foran gravminnet kan du opprette et plantefelt i høyde med bakken omkring. Dette feltet kan være opptil 60 cm fra bakkanten av gravminnet, og kan ikke være bredere enn gravminnet. Det kan rammes inn av delt naturstein, men denne må graves ned i jorda slik at kanten ligger i høyde med bakken omkring. Plantene må ikke være høyere enn gravmonumentet eller strekke seg ut over plantefeltet. Plantene må ikke bli så store at de dekker gravminnet og inskripsjonene

Det er anledning til å pynte med krans, lys, blomsterbuketter, lykt osv., men slike løse gjenstander må taes bort etter bruk. Avfall skal kastes i beholderne - jord og planterester i en beholder, annet avfall i den andre. Plantefelt som ikke beplantes skal såes til, slik at det er gressbakke på alle sider av gravminnet.

Stell av graven, bolting av gravstøtte og mindre reparasjoner på gravstedet, kan utføres av Skedsmo kirkelige fellesråd mot betaling. Prisene fastsettes årlig av Skedsmo kirkelige fellesråd.
Avtale om gravstell kan inneholde klargjøring av blomsterbed, grunngjødsling, luking, vanning, plukking av visne blomster og ettergjødsling gjennom hele sesongen. For det året eller den perioden graven skal stelles har kirkegårdsforvaltningen tilsyn med gravstedet.