fredag 25 desember
søndag 31 januar
Kongsberg kirke

Kulturkveld Flesberg menighetshus 26. april kl. 18.00

Hvem var Dante og hvorfor tilhører han «Verdenslitteraturen»? Foredrag ved Trond Berg Eriksen, professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo fra 1990.

Trond Berg Eriksen vil fortelle hvem Dante var og hvorfor han tilhører det vi gjerne kaller "verdenslitteraturen".

Dante Aleghieri (1265-1321) er jo også en av de mest innflytelsesrike kristne forfatterne og en av de lærdeste menn i middelalderen utenfor teologenes rekker. En viss forbindelse har han også til Norge gjennom Draumkvedet som også forteller om en hinsidighetsreise. Dante har ikke bare inspirert senere kristen litteratur (Milton, William Blake), men har også vært en kraftfull inspirasjon for billedkunsten. Dessuten oppfatter han seg selv som en etterkommer og kollega av kong David - han med harpen.

Gratis inngang. Enkel servering.

Velkommen!

Arrangør: Menighetene og kulturkontoret.

Av:    Publisert: 11.03.2016